Chakuriki…

Deze week het boek “De ontleende kracht” ontvangen geschreven door vechtsport trainer Thom Harinck.

Thom Harinck, geboren 22 December 1943 in Den Haag, is een kickboxing trainer en oprichter van Chakuriki Gym in Amsterdam. Harinck kwam op zijn 17e in aanraking met martial arts toen hij werkte op een cruise schip. Hij begon met boksen tijdens zijn militaire dienst.

In 1972 richtte hij Chakuriki Gym op in Amsterdam, waar hij in aanvang les gaf in “Chakuriki”, een mixture van technieken van Kyokushin karate (waar hij een 6de dan zwarte band in heeft), boksen, judo, jujutsu en worstelen. Chakuriki werd later een kickboxing gym toen Harinck Japanese kickboxing, Muay Thai en Savate toevoegde aan zijn repetoir.

richtte de NKBB (Nationale Kickboks Bond) in 1976 op, de MTBN ( Muay Thai Bond Nederland) in 1983, de WMTA (World Muay Thai Association) en de EMTA (European Muay Thai Association) in 1984.

Harinck is een van de bekendste trainers in de kickbols sport. Thom wordt wel de maker of champions genoemd. Hij heeft vele grootheden en wereldkampioenen getraind zoals Badr Hari, Peter Aerts, Hesdy Gerges, Branko Cikatic en Melvin Manhoef.

De ontleende kracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *