Funko Manny Pacquiao

Emmanuel “Manny” Dapidran Pacquiao (Kibawe, 17 december 1978) is een Filipijns professioneel bokser en politicus. Pacquiao, die ook wel “Pacman” of “The Destroyer” wordt genoemd, is de enige bokser die wereldtitels won in acht verschillende gewichtsklassen.

Hij werd op 15 juli 2018 opnieuw wereldkampioen weltergewicht bij de WBA. Daarvoor werd hij in 2014 wereldkampioen weltergewicht bij de WBO. Tot juni 2012 was Pacquiao wereldkampioen superweltergewicht WBC en wereldkampioen weltergewicht bij de WBO. Ook was hij onder andere wereldkampioen boksen lichtgewicht (WBC), supervedergewicht (WBC), superbantamgewicht (IBF) en het vlieggewicht (WBC).

In 2007 betrad Pacquiao ook de politieke arena. Hij verloor de verkiezingen voor een zetel in het Filipijns Huis van Afgevaardigden namens de provincie South Cotabato. Drie jaar later werd hij wel gekozen tot afgevaardigde van de provincie Sarangani. Bij de verkiezingen van 2013 werd hij voor deze positie herkozen. Bij de verkiezingen van 2016 werd Pacquiao gekozen in de Senaat van de Filipijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *