Borstelneus of Antennemeerval (Ancistrus dolichopterus)

Wat hangt hij er mooi bij in ons aquarium !!

De Borstelneus zijn populaire algeneters voor in het aquarium. Op oudere leeftijd krijgen de mannen een borstel en dat ziet er fantastisch uit!

De borstelneus algeneters is een prachtig soort. Vooral de mannetjes zijn indrukwekkend want deze krijgen een gewei op zijn kop. Dit is om de vrouwtjes te imponeren maar het imponeert de gemiddelde aquariumliefhebber ook. Belangrijk bij deze Antennemeerval is dat de bodem niet bestaat uit scherpe stenen maar uit relatief zacht substraat zoals zand.

Zijn favoriete alg is de puntalg die hij met zijn zuigmond naar binnen zal werken. Ook Baardalg behoort tot zijn dieet. Andere algen zoals draadalg wordt niet aangeraakt. Ook zijn deze algeneters dol op voedselresten. Ze zijn overigens vrij schuw aangelegd en worden voornamelijk in de nacht actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *