Aang Funko

Aang is de hoofdpersoon uit de film Avatar.

De twaalfjarige Aang is een Luchtstuurdermonnik die bij de Luchtnomaden van de Zuidelijke Luchttempel hoort. Hij is de laatste nog levende Luchtmeester. Hij is ook de huidige incarnatie van de Avatar, de geest van de planeet in menselijke vorm, die alle vier de elementen kan sturen en wiens taak het is om de vier naties in harmonie samen te laten leven. Met zijn vrienden Katara en Sokka en zijn dieren Momo en Appa reist Aang rond om alle elementen te besturen, de Vuurnatie te verslaan en vrede te brengen tussen de vier naties.

Aang is gekenmerkt als een Luchtmeester door zijn kale hoofd en blauwe tatoeages op zijn hoofd en ledematen, met pijlen op zijn voorhoofd, handen en voeten. Hij heeft grijze ogen en is klein.

Een eeuw geleden

Aang werd opgevoed door de Luchtmeestermonniken in de omgeving van de Zuidelijke Luchttempel. Aang was een zorgeloze jongen en beheerste snel zonder al te veel inspanning zijn element, lucht. Zijn leven veranderde drastisch toen de monniken hem vertelden dat hij de Avatar was, bestemd om alle vier de elementen te kunnen beheersen en vrede te brengen in de wereld.

Normaal gesproken wordt de Avatar pas over zijn of haar identiteit verteld na de zestiende verjaardag, maar Aangs opvoeders zagen een oorlog tussen de naties aankomen en vonden dat de Avatar nodig was om weer evenwicht te brengen. Aang begon zich overweldigd te voelen door de last van zijn positie. Zijn vrienden sloten hem uit vanwege zijn krachten, terwijl zijn opvoeders hem te snel tot volwassenheid dwongen.

De enige monnik die sympathie had voor Aangs gevoelens was de oudere Gyatso, Aangs mentor en bewaker en voogd. Door Gyatso’s grappen en spelletjes tussen de lessen door was het mogelijk dat Aang gelukkig kon opgroeien, maar de andere monniken vonden deze aanpak niet goed. Zij besloten Aang naar de Oostelijke Luchttempel te sturen zodat hij zich beter op zijn training kon richten.

Aang was bang en verward door dit besluit. Daarom liep hij weg, samen met zijn vliegende bizon Appa. Toen hij over de oceaan vloog dicht bij de Zuidelijke Waterstam, kwam hij in een storm terecht. Ze werden naar de zeebodem gezogen, maar toen betrad Aang de Avatarstatus en maakte een grote luchtbal die hem en Appa beschermde. Deze vroor echter in door het koude water. Door het licht van zijn ogen en tatoeages was de ijsberg die ontstaan was fel verlicht.

Tegenwoordig

Op een dag ontdekten twee kinderen van de Zuidelijke Waterstam (Katara, een Watermeester, en haar broer Sokka) een vreemde kale jongen, ingevroren in een ijsberg. Ze bevrijdden Aang en namen hem mee naar hun dorp. Al snel kwam Aang erachter dat de wereld erg veranderd was in de 100 jaar dat hij weg was. In die tijd had Vuurheer Sozin met de afwezigheid van de Avatar en de kracht van een komeet een voordeel gekregen om een oorlog te beginnen tegen de andere drie naties. Aang vond het heel erg toen hij hoorde dat de Vuurnatie volkerenmoord gepleegd had op de Luchtnomaden. De Luchttempels waren verwoest en de monniken waren gedood in een poging van de Vuurmeesters om de Avatar te vernietigen. Aang is dus de laatste Luchtmeester.

Sindsdien weet Aang dat de toekomst van de vier naties in zijn handen ligt. Het is zijn taak om de vrede te herstellen. Om zijn doel te behalen, gaan Aang, Katara en Sokka op zoek naar andere elementenmeesters waar hij van kan leren, terwijl ze de Vuurnatie moeten ontlopen.

Aang kan nog altijd moeilijk omgaan met de zware taak die op zijn schouders rust. Maar langzamerhand leert hij er steeds beter mee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *