Alarmdoormelding

PSTN

Dit is de doormelding via de normale analoge KPN-lijn. De meeste inbraakpanelen kunnen rechtstreeks op de PSTN lijn worden aangesloten. De doormelding kan dan naar een meldkamer of naar een privelijn worden doorgeschakeld. Niet alle panelen kunnen naar een privélijn doormelden. In zo’n geval kan vaak een spraakkiezer worden toegepast. U krijgt dan op uw telefoon een spraakbericht welke u vaak met een code moet bevestigen.

GSM (backup)

Locaties worden in de regel middels eenzelfde aansluiting gekoppeld aan diverse diensten. PSTN, ISDN,DSL: ze maken allen gebruik van dezelfde koperverbinding. Deze enkele aansluiting wordt steeds kritischer voor de betreffende locatie. Bij kabelbreuk is er geen enkele communicatie meer mogelijk. Ook indien er geen KPN-lijn of of kabelmodem aanwezig is kan men gebruik maken van een GSM-modem. De melding word dan doorgestuurd via een GSM signaal.

Dit is ideaal op afgelegen locaties zoals een bouwterrein of vakantieadres. Er kan gebruik worden gemaakt van een prepaidkaart zodat u geen abonnementskosten heeft.

Helaas zijn er GSM-jammers in de omloop die ervoor zorgen dat het GSM-signaal verstoord wordt.

Doormelding naar privénummer

Direct een verbinding op je mobieltje of naar de buurman. Het probleem is echter dat je melding niet altijd doorkomt. Denk aan het ingesprek zijn van de lijn. Je bespaart wel de kosten van de meldkamer.

Er zijn systemen welke het pieptoontje van de voicemail als bevestigingssignaal zien. De melding wordt dan niet verder gestuurd omdat het systeem denkt dat er gereageerd wordt.

Doormelding via IP (GPRS backup)

PSTN en GSM zijn zo goed als uitgerangeerd. IP is de manier om te communiceren. Sommige systemen hebben een GPRS backup (sim-kaart)

De nieuwe systemen hebben vaak al een ip-kiezer geïntegreerd. Zo niet dan kan er vaak een IP-module op worden geplaatst. Heeft het systeem een pstn-kiezer dan kan er een converter worden geplaatst die het signaal omzet naar IP !

Meldkamer

De meldkamer ook wel Particuliere Alarm Centrale [P.A.C.] genoemd. is 24 uur per dag bereikbaar. Elke melding wordt direct afgehandeld door een centralist. Deze zorgt dat de sleutelbeheerder of een particulier beveiligingsbedrijf wordt gebeld.

Voor een meldkamer betaald men een vast tarief.