Alarmopvolging

Opvolging

Alarmopvolging is afhankelijk van de doormelding.

Sleutelbeheerder

Als je bij de crimescené aankomt loop dan eerst om het pand heen. Controleer of ramen en deuren dicht zijn. Let op braakschade. Ga nooit een gebouw binnen als er een deur of raam open of geforceerd is.

Als er geen braakschade is ga dan het pand binnen en kijk op het codebediendeel welke melder alarm heeft gegeven en controleer deze melder. Bel bij inbraak-constatering altijd de politie. Leg de situatie uit en zeg dat de dader nog aanwezig kan zijn.

Particulier Beveiligingsbedrijf

Een particulier beveiligingsbedrijf doet alarmopvolgingen. De alarmmelding wordt via de meldkamer doorgegeven. De beveiligers zijn gespecialiseerd in het afhandelen van alarmmeldingen. U hoeft dan ‘s-nachts niet uw bed uit als het alarm afgaat in uw vakantiewoning of bedrijfspand.

Particulier Alarm Centrale

De centralist op meldkamer ontvangt de alarmmelding op zijn beeldscherm. Deze zal een contactpersoon of een beveiligingsbedrijf gaan benaderen om een kijkje te gaan nemen bij het alarmadres.

Een meldkamer is 24 uur per dag bezet. Iedere melding wordt direct afgehandeld zodra deze binnenkomt. Alle tijden en gesprekken worden gelogd en zijn later terug te kijken. Een klant kan een afspraak maken met een meldkamer dat deze wekelijks een rapportage krijgt.

Een inbraakdetectiesysteem geeft een 24-uurs melding door. Deze melding wordt automatisch door het inbraaksysteem gegenereerd. Als de meldkamer deze melding niet elke 24-uur krijgt men actie gaat ondernemen.

Politie

Veel mensen denken nog steeds dat als de inbraakinstallatie op een meldkamer is aangesloten de politie wordt gebeld. Dit gebeurt alleen bij geverifieerde meldingen . U kunt wel ook de politie bellen als u op plaats van inbraak bent.